Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

 
We zijn al heel wat jaren bezig met onze winkel en we hebben altijd moeite gehad met de vraag: "wat doe je met de zogenoemde 'winkeldochters'?". Sommige kledingstukken zijn nou eenmaal fantástisch, maar hangen al te lang in de winkel en zouden daarom eigenlijk plaats moeten maken voor iets nieuws. Dat is best lastig als je weet wat het je gekost heeft en hoeveel mensen het al hebben gepast. We denken nog best vaak: ‘Ik heb maar één klant nodig die er wel goed in past’.

SAZOp dat dilemma hebben we iets gevonden in combinatie met een goed doel: De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ). Een goed doel voor de artikelen die bij ons te lang hangen, maar ook voor de artikelen die bij ons gedoneerd worden.

Bij donaties kijken wij wat past bij onze winkel en wat we denken te kunnen verkopen. Dat ruilen we vervolgens om met iets wat al te lang in de winkel hangt. Dat gaat dan in een zak voor de SAZ. Alles wat niet bij ons assortiment past gaat ook in die zak en als ie vol is brengen we ‘m weg.

Zij verkopen vervolgens die kleding weer en van de opbrengst kopen zij dan weer kattenvoer, medicijnen en dergelijke om de zwerfkatten op te kunnen vangen. Win-win-win dus; Jij plek in je kast, goede spullen worden opnieuw gebruikt, wij zorgen voor meer roulatie in onze winkel en de SAZ krijgt regelmatig donaties van goede kwaliteit waar de katten weer van kunnen eten.

Wil je iets doneren, let er dan even op dat de spullen wel schoon, compleet heel en goed verkoopbaar moeten zijn (dus het liefst ook gestreken) zodat er voor de vrijwilligers van de SAZ niet heel veel extra werk aan zit.
 
Rechtstreeks bij de SAZ doneren kan natuurlijk ook (bekijk daarvoor deze pagina).